Çizmeli Kedi ve Birkedi’nin Macerası

Youtube kanalımıza Abone Olur Musunuz

Masal: Çizmeli Kedi ve Birkedi’nin Maceraları

Bir varmış, bir yokmuş… Uzak diyarlarda yaşayan, akıllı mı akıllı ve cesur mu cesur bir kedi varmış. Herkes onu “Çizmeli Kedi” olarak tanırmış çünkü ayağında parlak, deri çizmelerle dolaşırmış. Çizmeli Kedi, her macerasında kötülere ders verir, yardıma ihtiyacı olanların yardımına koşarmış. Ama bu seferki macerasında, ona çok sevimli bir arkadaş katılmış: Birkedi!

Birkedi, adı gibi sıradan bir ev kedisiymiş. Küçük, tombul, pofuduk tüyleriyle herkesin sevdiği bir kediymiş. Ama Birkedi’nin bir sorunu varmış: Hiçbir şeyde başarılı olamıyormuş! Ne ağaca tırmanabiliyor, ne hızlı koşabiliyor, ne de bir ipliğe atlayabiliyormuş. Birkedi bu yüzden çok üzgünmüş, çünkü Çizmeli Kedi gibi bir kahraman olmayı çok istiyormuş.

Bir gün Birkedi, Çizmeli Kedi’nin kapısını çalmış.

“Çizmeli Kedi, sana bir sorum var!” demiş Birkedi.
“Tabii, küçük dostum,” demiş Çizmeli Kedi, çizmelerini parlatarak. “Nedir sorun?”
Birkedi üzgün bir şekilde kuyruğunu sallamış. “Ben neden senin gibi başarılı değilim? Hiçbir şeyde iyi değilim.”

Çizmeli Kedi gülümseyerek onun başını okşamış. “Birkedi, her kedi farklıdır. Senin içinde de büyük bir kahraman var. Önemli olan doğru zamanda doğru şeyi yapabilmek. Hadi benimle gel, bugün bir maceraya çıkacağız.”

Ve böylece Çizmeli Kedi ile Birkedi birlikte yola çıkmışlar. Yolun sonunda büyük bir kasaba varmış, ama kasaba bir sorunla karşı karşıyaymış. Kasabanın köylüleri, kötü bir dev tarafından korkutuluyormuş. Dev, her gün kasabaya gelir, köylülerin yemeklerini alır ve köyü karıştırırmış. Çizmeli Kedi, devle baş etmek için bir plan yapmış, ama Birkedi hâlâ ne yapabileceğinden emin değilmiş.

Çizmeli Kedi devin mağarasına giderken, Birkedi de kasaba meydanında dolaşmaya başlamış. O sırada dev gelmiş! Dev, koca adımlarıyla meydanda yürümüş ve tüm köylüleri korkutmuş. Birkedi devin geldiğini görünce saklanacak yer aramış, ama saklanmak yerine bir şey fark etmiş: Köylülerin yiyecek dolu sepetleri açıkta duruyormuş. Dev bunları hemen alabilirmiş!

“Bir şey yapmalıyım!” diye düşünmüş Birkedi. Kendi kendine cesaret vermiş. Belki de Çizmeli Kedi’nin dediği gibi, her kedi farklıdır ve onun yapabileceği bir şey vardır.

Birkedi, aklına gelen parlak bir fikri uygulamaya karar vermiş. Köylülerin yemek sepetlerini devin göremeyeceği yerlere taşımaya başlamış. Ama o kadar küçük ve tombul bir kediymiş ki, sepetleri taşıyamamış! Bunun üzerine Birkedi başka bir plan yapmış. Devin dikkatini başka bir yöne çekmek için, meydanda bir ipin ucuna bağlı çanları zıplatmaya başlamış! Çanlar çalarken dev, gürültünün geldiği yere yönelmiş.

Tam o sırada Çizmeli Kedi devin karşısına çıkmış! Çizmeli Kedi devin dikkatini dağıtmış ve ona meydan okumuş: “Hey dev! Cesaretin varsa gel de bana yakala!” diye bağırmış. Dev, Çizmeli Kedi’yi yakalamak için koşarken, Birkedi köylülerin sepetlerini saklamaya devam etmiş.

Dev, Çizmeli Kedi’yi yakalayamadan yorgun düşmüş. Çizmeli Kedi devin ayağını bağlayıp onu yere devirmiş. Köylüler sevinç içinde Çizmeli Kedi’ye teşekkür ederken, Birkedi de köşede sepetleri saklamanın ve yiyecekleri kurtarmanın gururunu yaşıyormuş. O, devle doğrudan savaşmamıştı ama köylülerin yiyeceklerini devin elinden kurtarmıştı. Her kedi kahraman olabilir!

O gün Birkedi, kendi yeteneklerinin de çok değerli olduğunu anlamış. Cesaretin her zaman büyük ve güçlü olmaktan geçmediğini, bazen sadece doğru zamanda doğru şeyi yapmanın yeterli olduğunu öğrenmiş. Ve en önemlisi, Çizmeli Kedi ona şöyle demiş: “Birkedi, her kedi farklıdır. Ama her kedi, doğru şeyleri yaptığında bir kahramandır.”


Masaldan Çıkarılacak Ders:

Her kedi – ya da her çocuk – farklı yeteneklere sahiptir. Bazen kahraman olmak için büyük ve güçlü olmanıza gerek yoktur. Cesur olmak, kendinize güvenmek ve doğru zamanı beklemek de sizi bir kahraman yapar!


Bu masalda çocuklar, eğlenceli bir şekilde farklılıkların önemini ve cesaretin her zaman fiziksel güçten gelmediğini öğreniyorlar. Ayrıca, Birkedi’nin yaşadığı komik anlar ve Çizmeli Kedi’nin cesur hamleleri hikayeyi hem eğlenceli hem de eğitici hale getiriyor!